15 نوع مواد غذایی که نباید بخورید!

: 15 نوع مواد غذایی که نباید بخورین!

خودخواه نباشین و به سلامتی خود و خونواده تون توجه کنین. 

: 15 نوع مواد غذایی که نباید بخورین!

این غذاها علاوه بر نمک زیاد، شامل شکر، مواد نگهدارنده و بعضی افزودنیای غیرضروری دیگرند. پس بهتره به جای اینکه مشغله زیاد و فرصت کم رو بهونه کنیم، واسه خودمون وقت بذاریم و غذایی تازه و سالم جفت و جور کنیم.

این روزا قفسه های سوپرمارکتا و فروشگاه ها پره از شکلای جور واجور و اقسام اجناس غذایی که تصاویری اشتهابرانگیز روی بسته بندیهای رنگارنگ شون هست و خیلی از مشتریا رو جذب می کنه…
هرچند این اجناس در مقایسه با شکلای جور واجور تازه و خونگی شون قیمت بالاتری دارن اما خیلیا به خاطر راحتی بیشتر سراغ اونا می رن و البته این راحتی، علاوه بر هزینه بیشتر، باعث دور شدن از تغذیه سالم و تهدید سلامت هم می شه. بیشتر تولیدکنندگان مواد غذایی واسه ایجاد طعم و مزه بهتر، نمک زیادی به اجناس شون اضافه می کنن. این غذاها علاوه بر نمک زیاد، شامل شکر، مواد نگهدارنده و بعضی افزودنیای غیرضروری دیگرند. پس بهتره به جای اینکه مشغله زیاد و فرصت کم رو بهونه کنیم، واسه خودمون وقت بذاریم و غذایی تازه و سالم جفت و جور کنیم. با کمی تغییر در لیست خرید و خط زدن بعضی شکلای جور واجور می تونیم علاوه بر ارتقای سلامت، در هزینه های خودمون هم صرفه جویی کنیم. فهرستی از نخریدنیای غذایی رو به همین منظور با هم ورق می زنیم.

1 – سبزیای منجمد:
وقتی می تونیم سبزیایی مانند نخود فرنگی و هویج رو تازه بخریم و با هزینه کمتر از تازگی و خواص بیشتر اون سود ببریم، به چه دلیل باید سراغ شکلای جور واجور منجمد بریم؟ سبزیای منجمد خواص سبزی تازه رو ندارن؛ در حالی که این سبزیای تازه در میوه فروشیا و میادین میوه و تره بار با قیمت بسیار مناسب به فروش می رسن و پختشان هم زمان زیادی لازم نداره، بهش‍ژه اگه در خونه ماکروفر و بخارپز داشته باشین.

2 – غذاهای آماده طبخ:
یکی دیگه از اجناس وسوسه برانگیز، پیتزاها و ساندویچای آماده ان که فقط کافیه اونا رو در فر یا مایکروفر گرم کنین. با خرید این اجناس، علاوه بر پرداخت هزینه بیشتر، نمک فراوون، چربی زیاد و مواد افزودنی غیرضروری رو وارد بدنتون می کنین. با این هزینه شما می تونین یه غذای بهتر، بیشتر و سالم تر واسه خودتون جفت و جور کنین.

3 – آبمیوهای آماده:
آبمیوهای آماده در کنار شکر و کالری زیادشون، مواد نگهدارنده، موادافزودنی و سدیم زیادی دارن و قیمت بالایی هم دارن. شما می تونین با به کار گیری میوه های تازه، آبمیوه طبیعی با طعم و ترکیب دلخواهتون جفت و جور کنین و بستنی میوه ای درست کنین. تنها وسیله لازم یه مخلوط کنه. کافیه 2 فنجون میوه خردشده، یه قاشق چایخوری شکر و یه قاشق چایخوری آبلیموی تازه و یک تا 2 قاشق سوپخوری آب رو در مخلوط کن بریزین و بعد این مخلوط رو در ظرفای کوچیک ریخته و در جایخی بذارین.

4 – سبزیای کنسروشده:
این اجناس که بیشتر شامل ذرت، تیکهای سبزیجات و نمک هستن و طعم و مزه خاصی ندارن، در کابینت بیشتر آشپزخانه ها پیدا می شن. سبزیای کنسروشده علاوه بر ویتامین کمتر و نمک زیاد، شکر و مواد نگهدارنده دارن. بهتره خودتون اونا رو با مقدار نمک و روغن کمتر و طعم دلخواه جفت و جور کنین.

5 – شکلاتای پرکالری:
این شکلاتا که بیشتر در قفسه های آخر و کنار صندوق فروشگاه چیده می شن و بعضی وقتا به عنوان پول خرد، هنگام تسویه حساب، وارد سبد خرید مشتری می شن، شکر و چربی زیادی دارن و کالری شون هم زیاده. اگه میل به تنقلات دارین، میوه تازه، ماست یا بسته کوچیکی از مغزها و دانه های روغنی انتخاب سالم تر، بهتر و سیرکننده تریه.

6 – ادویه های ترکیبی:
این ادویه های مخلوط شامل اجزایی هستن که خودتون خیلی راحت می تونین اونا رو جفت و جور کنین. اگه روی بسته بندی شون رو بخونین، حتما می بینین که یکی از اولین ترکیبات شون نمکه. مثلا چاشنی مخصوص ماست و خیار ترکیبی از نعناع، پونه و نمکه. این اجناس ترکیبی از گیاهان خشک و ادویه هستن و اگه سری به کابنیت آشپزخانه تون بزنین و به شیشه های ادویه نگاهی بندازین میفهمید خودتون می تونین نوعای جورواجور شون رو بدون اضافه کردن نمک جفت و جور کنین و طبق سلیقه تون ادویه مخصوص خودتون رو بزنین.

7 – نوشابه های گازدار:
اگه عادت به خوردن نوشابه های گازدار دارین پیشنهاد می کنیم اونو از لیست خریدتون خط بزنین و این عادت غذایی بد رو ترک کنین. نوشابه های گازدار پرکالری و پر از قند هستن و بررسیا نشون داده مصرفشون موجب پوکی استخون هم می شه.

 8 – آبای بطری شده:
این محصول در مقایسه با آب آشامیدنی لوله کشی خیلی گران تره و واسه محیط زیست هزینه زیادی داره. واسه تولید و حمل بطریای پلاستیکی مقدار زیای سوخت فسیلی لازمه. نصب یه فیلتر در شیر آب خونه خیلی کاربردی تره. اگه کودکی دارین که احتیاج به آب بهداشتی تری داره بهتره به جای به کار گیری آبای بطری شده دستگاه تصفیه آب بخرین.

9 – سالادهای آماده:
با خرید سالادها و سبزیای شسته و بسته بندی شده می تونین در وقت تون صرفه جویی کنین اما قیمت اونا چندبرابر سالادیه که خودتون جفت و جور می کنین. بیشتر در کنار این سالادها سس و چاشنیهای پرکالری قرار داده می شه. بهتره خودتون سالاد جفت و جور کنین و با چاشنیای سالم مانند آبلیمو یا آبغوره نوش جون کنین.

10 – چیپس:
چیپس یکی از خوراکیای خوش مزه اما بسیار پرنمک، پرکالری و کم خاصیته. واسه ارتقای سلامت تون بهتره زیاد سراغ این محصول نرید و مراقب باشین به خوردنش عادت نکنین.

11 – آجیلای مخلوط:
قیمت بسته های کوچیک آجیل مخلوط در مقایسه با آجیلی که خودتون جفت و جور می کنین بیشتره. می تونین ترکیبی از خشکبار مورد علاقه تون رو جفت و جور کنین مثلا نیم کیلو بادام زمینی بوداده، یه فنجون کشمش، یه مشت مغز آفتابگردان و میوه خشک رو مخلوط کنین و در ظرف شیشه ای دردار بریزین و طی 3 هفته استفاده کنین.

12 – ساندویچای آماده:
این اجناس به خاطر بسته بندی و طرحای جذابشان قیمت بالایی دارن. بیشتر شامل مقدار کمی نون، یه برش پنیر و یه برش نازک کالباس هستن. غذایی که ارزش غذایی کم و چربی و نمک زیادی داره.

13 – بستنیای طعم دار:
طعما و مدلای جور واجور بستنی در مقایسه با بستنی ساده قیمت بالاتری داره اما خودتون می تونین با تیکهای شکلات و خرده های بیسکوییت بستنی دلخواه تون رو جفت و جور کنین. بهتره بستنی ساده سفید رو با میوه های جور واجور ترکیب کنین.

14 – غذاهای گوشتی نیمه آماده:
هزینه خرید غذاهای گوشتی نیمه آماده مانند ناگتا و همبرگرهای منجمد خیلی بیشتر از جفت و جور اونا با گوشت تازه س. هم اینکه بررسیا نشون داده احتمال وجود باکتری ای.کلای در غذاهای گوشتی نیمه آماده بیشتره. حتی بعضی وقتا دیده شده که از گوشتای بی کیفیت در این فرآورده ها استفاده می شه.

15 – شکلای جور واجور سس گوجه:
شکلای جور واجور سسای گوجه مانند سس تند و سس ماکارونی گران تر و شورتر از سس ساده هستن. پیشنهاد ما اینه که خودتون با گوجه های خوشمزه و خوش طعم آخر تابستون که فراوون و ارزون هستن سس جفت و جور کنین. کافیه گوجه های برش داده شده رو در قابلمه بریزین و مقداری سرکه، کمی شکر، سبزی خشک یا سبزی تازه خرد شده مانند فلفل، پیاز، قارچ و حتی هویج در اون بریزین و بذارین یه ساعت بجوشه. بهتره روی گوجه ها رو با روغن زیتون بپوشونین و بذارین 20 تا 30 دقیقه با گرما ملایم بپزه. در آخر این سس خوشمزه رو در ظرف شیشه ای بریزین و در یخچال نگهداری کنین.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *