15 نکته در مورد مصرف پیاز | طب ایرانی

 می خوایم به بررسی خواص و امتیازات مصرف پیاز بپردازیم مصرف این گیاه همیشه به وسیله متخصصین طب سنتی پیشنهاد داده می شه واسه درمان شکلای جور واجور مشکلات جسمی تون می تونین از پیاز استفاده کنین پیشنهادای متخصصین درباره پیاز و املاح و موادمعدنی اونو با هم تقدیم حضوتون می کنیم با ما همراه باشین.

۱- پیاز گیاه س چندساله به ارتفاع تا یه متر، دارای پیاز لایه لایه که پوست اون به رنگای سفید، زرد کمرنگ و صورتی مایل به ارغوانیه.

۲- مهم ترین اثرات دارویی پیاز در بیماریای قلبی-عروقی، دیابت، تنفسی، سرطان و میکروبیه.

۳- اثرات ایده آل پیاز در کاهش امراض قلبی-عروقی مربوط به مواردی از جمله کاهش چربی خون؛ کاهش کلسترول و تری گلیسیرید؛ کاهش چسبندگی پلاکتا و افزایش فیبرینولایزنه. این خواص در پیاز خام به مراتب بیشتر از پیاز پخته و سرخ شده هست؛ چون که اجسام مؤثر در پیاز مواد گوگردی هستن که با گرما تبخیر و تجزیه می شن.

۴- عصاره پیاز روی سلولای سرطانی اثر سمی بوجود میاره. این مسأله در پژوهشای داخل و خارج از بدن حیوانات مطالعه شده.

۵- اثرات ضددیابت پیاز در آزمایشای کلینیکی در مقایسه با داروهای فن فورمین و تولبوتامید چشمگیره

6- در طب مردم عادی از پیاز واسه درمان آسم، سرفه، مشکی سرفه و دیگه مشکلات تنفسی استفاده می کنن. اثر ضدآسم پیاز در پژوهشای جدید به اثبات رسیده. این پژوهشا نشون میده، که اثر ضدآسم پیاز تقریبا قوی بوده و به نظر می رسه مربوط به ترکیباتی چون کورستین و ایزوتیوسیاناتای موجود در اون باشه

۷- پیاز دارای خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و ضدکرمه. این آثار در پیاز ضعیف تر از سیره؛ عوضش، اندازه مصرف پیاز به مراتب از سیر بیشتره

۸- در زمان مصرف پیاز، تعدادی از باکتریای مؤثر بر پوسیدگی دندون، از جمله استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سبرینوس و پروفی روموناز جینجیوالس کاهش زیادی پیدا می کنن و پس در جلوگیری از پوسیدگی دندون مؤثره

۹- پیاز دارای اثر ضدقارچ روی تعدادی از جمله میکروسپوریوم کانیس، میکروسپوریوم ژیپسئوم، آسپرژیلوس فلاوس، پنی سیلیوم پوبروم و . . . هستش که بیشتر مربوط به ترکیبات گوگردی اون هستش. ۱۰- اثرات مهم دیگه پیاز عبارتند از: ضداکسیدان، ضدحساسیت، ضدورم و التهاب، هضم کننده غذا و رفع بی اشتهایی، درمان زخم ها، واریس و جوش. به طور خلاصه محققان فکر می کنن که با یه رژیم غنی از پیاز میشه با خیلی از امراض شایع و مهم قرن بیست و یکم مقابله کرد

۱۱- واسه به کار گیری اثرات دارویی نامبرده، روزانه ۵۰ تا ۱۵۰ گرم پیاز خام یا آب این مقدار و یا حدود ۲۰ گرم پیاز به صورت خشک باید مصرف شه

۱۲- بوی پیاز مربوط به مواد گوگردی و هم اینکه بیشتر آثار دارویی اونم مربوط به همین مواده. این مواد در اثر گرما تبخیر یا تجزیه می شن، پس، خواص پیاز پخته و مخصوصا سرخ کرده به مراتب کمتر از پیاز خامه

۱۳- پژوهشای چندانی روی پیاز با رنگای جور واجور (سفید، زرد کمرنگ و صورتی)، پیاز تازه و کهنه، پیازهای با شدت تندی و بوی جور واجور انجام نشده، ولی در کل میشه گفت که خواص اصلی همه اونا تا حد زیادی مشابهه؛ فقط در اندازه مواد مؤثر کمی با همدیگه اختلاف دارن

۱۴- پیاز باید در جای خنک، خشک، تاریک و تو یه لایه کیسه های سوراخ دار در محلی که جریان هوا برقرار باشه، نگهداری شه

۱۵- دلیل روان شدن اشک از چشم در موقع خرد کردن پیاز اینه که وقتی سلولای پیاز پاره می شن، آنزیمای آلیناس باعث شکسته شدن آمینواسید سولفوید شده و تولید اسید سولفنیک می کنه.

سلامتیسم

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *